Terveysliikunta TimeLessBody Turussa - Amandum

TimeLessBody

TimeLessBody (TLB) on amerikkalaisen tanssija-koreografi Nurit Kraussin kehittämä kokonaisvaltainen harjoitusohjelma, jossa virtaavat, kevyet liikkeet tehdään lattialla kiireettömästi. Liikkeissä yhdistyy lihasharjoittelu sekä venyttely.  Harjoittelussa on mukana hengitys ja ääni.

Koko keho päästä varpaisiin käydään läpi. TimeLessBody on hyvä perusta aktiiviliikkujan kehonhuollolle.  Ohjelma soveltuu nivel-, polvi- tai selkäongelmista kärsiville, ja se voi edistää vammoista kuntoutumista. 

  • Liikkeet aktivoivat hermostoa, verenkiertoa ja aivoja.
  • Syvät keskivartalon lihakset vahvistuvat
  • Niveliin saadaan voitelua.
  • Hapenottokyky paranee.
  • Ryhti ja tasapaino kohenevat
  • Keskittymiskyky ja läsnäolon taito kehittyvät

Kun liikesarjat oppii, niitä voi tehdä itsekseen kotona.

TLB-ohjelmaa voi hyödyntää stressin ja ahdistuksen purkamiseen kehosta ja mielestä. 

Asahi-Health®Kuva: Ralf Åström

Asahi on Suomessa kehitetty terveysliikunnan muoto, jossa ihminen hoitaa itseään tekemällä yksinkertaisia ja luonnollisia harjoitteita. Liikkeet tehdään pystyasennossa rauhallisesti ja tietoisena liikkeestä. Asahi soveltuu kaikille riippumatta iästä tai kunnosta. Liikkeet ovat helppoja oppia.

Asahin kehittäjät Ilpo Jalamo, Timo Klemola, Keijo Mikkonen ja Yrjö Mähönen, ovat tietoisesti kehittäneet liikesarjat niin, että ne ennaltaehkäisevät ja hoitavat yleisiä terveysongelmia. Näitä ovat niskan- ja hartiaseudun vaivat, selkävaivat, ikääntymisen aiheuttama liikunta- ja toimintakyvyn väheneminen, stressin aiheuttamat psykosomaattiset ongelmat ja depressio.

Asahin perusliikesarja sisältää  rentous-, niska-hartia, selkä sekä jalka- ja tasapainoliikkeitä. Asahia voi suositella erityisesti myös uniongelmista kärsiville.

(Kuva oikealla: Ralf Åström)